Most hétvégén (május 30-31) kerül megrendezésre az Amerikanisták Magyarországi Társaságának (Hungarian Association for American Studies - HAAS) kétévente megtartott konferenciája.

A konferencia programja letölthető a Társaság honlapjáról

Ha valaki Budapesten jár és van egy kis szabad ideje, érdemes lehet meghallgatni néhány előadást. A plenáris és szekció előadások mellett pénteken 3 órától bemutatásra kerülnek az elmúlt két évben magyar nyelven megjelent amerikanista tárgyú könyvek is (beleértve Latin-Amerikát is!).

 

A bemutatandó könyvek listája:

 Frank Tibor: Kettős kivándorlás. Budapest - Berlin - New York 1919-1945. Budapest: Gondolat, 2012.

Glant Tibor: Amerika, a csodák és csalódások földje. Az Amerikai Egyesült Államok képe a hosszú XIX. század magyar utazási irodalmában. Debrecen: Debreceni Egyetemi kiadó, 2013.

Kovács Ilona, szerk.: Katonalevelek. Az amerikai magyarok második generációja az amerikai hadseregben a második világháború idején 1942-1945. Budapest: Néprajzi Múzeum, Budapest, 2012.

Lévai Csaba: Amerikai történelem és történetírás. Válogatott tanulmányok. Budapest: L’Harmattan, 2013.

Varró Gabriella: Mesterek árnyékában. Sam Sheppard drámái és a hagyomány. Debrecen: Debreceni Egyetemi Kiadó, 2013. Orbis Literarum 24. CAN

 Latin-amerikanisták:

Babarczi Dóra: Magyar jezsuiták Brazíliában, 1753-1760. Szeged: SZTE, 2013.

Farkas Pálma Adél: A "fekete legenda" árnyékában. Spanyolország és az
Egyesült Államok kapcsolata (1923-1930).
Szeged: SZTE, 2013.

Lilón Domingo . Miguel Dantas de Cruz - José Antonio Sánchez Román - Nagy Marcel - Santosné Blastik Margit - Semsey Viktória - Szilágyi Ágnes
Judit: Latin-Amerika 1750-1840. Budapest: Károli Gáspár Református Egyetem - L´Harmattan Kiadó, 2013.

Szente-Varga Mónika: A gólya és a kolibri. Magyarország és Mexikó kapcsolatai a XIX. századtól napjainkig. Budapest: Áron Kiadó, 2012.

 valamint:

 Két Múlt-Kor szám, amerikai blokkal (Bartal Csaba)

 

A konferencia szombati napján én is előadást tartok, a konferencián készült képekkel a későbbiekben még frissítem a bejegyzést. :)


HAASPRogram.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://at-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr986228050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása